top of page
drönhemsida1.jpg

OM OSS

Plivit Trade är ett familjeföretag som grundades 1998 i Västervik men var till en början en liten livsmedelsbutik med egen tillverkning av rökt kött. Under åren märktes en efterfrågan av produkter från Balkan och av kvalitetsprodukter så företaget bytte inriktning till att bli en distributör. Idag är Plivit Trade Skandinaviens största distributör av mat från Balkan. I sortimentet finns över 1000 produkter från dem allra största varumärkena samt egna varumärket Plivit.

 

Över 300 av våra produkter är marknadsledande i respektive kategorier. Våra varor distribueras över hela Skandinavien. Huvudkontoret är beläget i Västervik där ca ett 30-tal anställda jobbar. Här jobbar vi dagligen bland annat med att hjälpa våra konsumenter med att utöka sitt sortiment från Balkan, kundservice, nya projekt, produktutveckling, kvalitetssäkring samt att se till att våra produkter är tillgängliga på så många butiker som möjligt. 

250 MSEK  omsatte vi under 2019.

+ 14% växer vi årligen och inte sedan start har vi haft ett enda nedåtgående år. 

55 anställda  i Sverige.

AAA högsta kreditvärdighet i över 10 år.

Sedan 2001 äger och finns både vårt huvudkontor och lager i Västervik. Vårt torrlager är ca 15.000 m2 stort. 2018 investerades det i en toppmodern kyl samt ett fryslager där det får plats med ca 1200 pallar i varje lager. Vårt lager är digitaliserat där våra lagerplockare jobbar med scannrar. Vi jobbar både med direktleverans till butik samt med centralleveranser. Våra leveranser tar max 3 dagar samt är 100% spårbara. Vi använder och jobbar endast med dem största leveransföretagen så som DHL, DB Schenker, Frigoscandia och Postnord. Vi hanterar ca 14 000 ton varje år! 

bottom of page